U bent hier: Home - Woningbouw
U bent hier: Home - Woningbouw

Archive

 1. Veste

  Reacties uitgeschakeld voor Veste

  Bij de statige Coehoornsingel te Zutphen zijn 3 luxe woongebouwen  in moderne en lichte architectuur gerealiseerd. Namelijk het project: Veste. De appartementen bestaan uit penthouses met de kenmerken van een riante villa. Met een uiterst hoogwaardige en luxe afwerking.


  De ontwikkeling en bouw van de nieuwbouw appartementen van Veste Zutphen is gerealiseerd door Koopmans Bouwgroep. Wij, Metaalbouw TSV, hebben in opdracht van Koopmans Bouwgroep de dak- en gevelbekleding van deze 3 luxe woontorens mogen realiseren. In samenwerking met Compal BV uit Emmen zijn de daken en gevels geëngineerd. Alle elementen zijn in een 3D model uitgewerkt.

  Het project bestond uit verschillende onderdelen waaronder een luifel opgebouwd uit een sandwichdak, plafond voorzien van zwarte beplating en Trespa Meteon elementen.

  De gevelbekleding bestaat uit Aluminium composiet gevelelementen gemonteerd op een door Compal ontworpen Railsysteem in combinatie met aluminium zetwerk en Trespa Meteon elementen.

  Alle onderdelen zijn prefab aangeleverd op de bouw en door onze eigen montage medewerkers gemonteerd.

  Het gebouw is fantastisch mooi geworden. Hier zijn wij bijzonder trots op!!

  Fotografie door: Roos Aldershoff Fotografie

 2. Black Box

  Reacties uitgeschakeld voor Black Box

  De Zwarte doos, een voormalig kantoorgebouw van de Sociale Dienst dat al 6 jaar leeg stond, keert weer levendig terug. ”De Zwarte Doos” is een begrip in Groningen. Dit bestaande gebouw is omgetoverd tot een woongebouw met maar liefst 300 appartementen aan de rand van het centrum in Groningen. Met deze transformatie is op deze plek in de stad Groningen weer nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe ontwerp is ontworpen door Team 4 Architecten.

  De Zwarte Doos is een ontwerp van Van Linge & Kleinjan uit 1976.  De oorspronkelijke karakteristieke gevelelementen van zwart grindbeton blijven behouden en plaatselijk worden verwijderd om fraaie overhoekse ruimten in de nieuwe appartementen te maken. Alle kozijnen en gevelpanelen worden vervangen door nieuw champagnekleurige aluminium kozijnen en aluminium penanten.

  Wij hebben mogen meewerken aan de renovatie van dit bijzondere gebouw. De nieuwe Aluminium gevelelementen zijn vervaardigd uit Aluminium Composiet van het merk Alucobond. Alles in een zeer fraaie champagne kleur. Daarnaast hebben wij ook de staalplaatbetonvloeren op de verdiepingen mogen verzorgen.

  Wij kijken met trots terug op de realisatie van dit bijzondere project.

 3. Herestraat

  Reacties uitgeschakeld voor Herestraat

  Het voormalig winkelpand aan de Herestraat in de binnenstad van Groningen is omgetoverd tot een modern eigentijds pand met nieuwe appartementen. Bouwen in de binnenstad geeft een leuke uitdaging wat betreft logistiek en het werken op hoogte. Maar het resultaat mag er absoluut zijn!

  Voor een exclusief woningbouwproject in de Herestraat in Groningen is Metaalbouw TSV benaderd voor het leveren en monteren van stalen KlikFels beplating. De woning heeft door de nieuwe bekleding een zeer modern en tijdloze uitstraling gekregen. De zichtzijde van de beplating is voorzien van een exterieur coating in de kleur ORION RAL 9007.

  Onder de beplating is een structuurmat van SCH aangebracht. De Structuurmat bestaat uit een mat van zwarte stugge kunststof krullen, die is bevestigd op een damp open (Sd = 0.02 m) en tevens waterkerende vlieslaag. De mat zorgt voor ventilatie, maar kan ook bijdragen aan geluidsreductie.

 4. Luxe Villa in Stadskanaal

  Reacties uitgeschakeld voor Luxe Villa in Stadskanaal

  In opdracht van Groenewold Bouw hebben wij deze luxe woning voorzien van een zeer strakke luifel. De luifel is gemaakt uit Aluminium Composiet. Dit is bevestigd tegen een achterconstructie van sandwichpanelen en omegaprofielen. Doordat het product Aluminium Composiet vouwbaar is, kunnen de contouren van de luifel exact gevolgd worden. Een strakke aluminium afdekkapje maakt het helemaal af.

  Behalve de luifel hebben wij ter plaatse van de carport meerdere plafond elementen gemonteerd.

 5. ’t Rietcarré

  Reacties uitgeschakeld voor ’t Rietcarré

  Steeds vaker wordt metaal gebruikt voor woningen. Het maakt het huis uniek, eigentijds en geeft een speelse en/of luxe uitstraling.

  In opdracht van Aannemingsbedrijf Rottinghuis heeft Metaalbouw TSV voor 29 woningen witte aluminium kaders geleverd en gemonteerd. De raamkaders zijn samengesteld uit aluminium frames en een buitenschil van 4mm Alucobond. De producten zijn allemaal onderhoudsarm en gemaakt van duurzaam aluminium.

  De architectuur van deze woningen is bijzonder, eigentijds en speels door de grote witte aluminium raamkaders. De kaders zijn inmiddels een herkenningspunt van de wijk.

Meer informatie of een afspraak?