U bent hier: Home - Woningbouw
U bent hier: Home - Woningbouw

Archive

 1. Diamantflat

  Reacties uitgeschakeld voor Diamantflat

  De Diamantflat in Groningen is verduurzaamd naar label A. De betonlateien in de kopgevels hebben plaatsgemaakt voor aluminium composiet met daarachter een laag isolatie met een RC waarde van 5,5 m²K/W. Renovatie van de Diamantflat in Groningen is een project waar met veel toewijding en vakmanschap aan is gewerkt. We zijn allemaal trots op het eindresultaat!

  Het gebruik van het nieuwe bevestigingssysteem van Alucobond, genaamd easy fix, heeft een grote rol gespeeld bij de renovatie van de diamantflat in Groningen. Alucobond heeft met dit systeem een oplossing ontwikkeld om het aluminium composiet op een onzichtbare manier te bevestigen.
  Easy fix is specifiek ontworpen voor Aluminium Composiet. Door dit systeem te gebruiken konden we het aluminium composiet op een zeer professionele en esthetische manier bevestigen, zonder dat de bevestigingspunten zichtbaar zijn. Dit heeft bijgedragen aan een strak en modern uiterlijk voor de gerenoveerde diamantflat.

  Daarnaast hebben wij meer dan 1,5 kilometer aan diverse soorten gepoedercoat zetwerk gemonteerd. Het zetwerk, zoals aluminium hoeken, lekdorpels, aansluitprofielen, gezette kappen en de klangen zijn geproduceerd door Plaatzetterij Drentse-Poort.

  De verdeling van de cassettes en de aansluiting met de raamkaders waren de meest uitdagende details. De nauwe samenwerking met ons zusterbedrijf, Plaatzetterij Drentse-Poort, en onze tekenkamer resulteerde in een efficiënt proces.

  Hoewel easy fix in het begin even wennen was voor ons team bij Metaalbouw TSV, hebben we al snel de juiste werkwijze ontdekt. Na verloop van tijd verliep alles soepel en konden we efficiënt met het systeem werken. We zijn blij dat we dit nieuwe systeem hebben kunnen gebruiken en dat het heeft bijgedragen aan het succesvol voltooien van het renovatieproject.

 2. Forum Assen

  Reacties uitgeschakeld voor Forum Assen

  In het voormalige winkelcentrum in Assen aan het Koopmansplein is een appartementencomplex gerealiseerd. In het complex bevinden zich 43 huurappartementen verdeeld over 3 woonlagen. Het appartementencomplex met daaronder winkels heet inmiddels Koopmanstaete.

  Geveke heeft ons gevraagd een gevelsysteem te ontwikkelen die voldoet aan het ontwerp die de architect voor ogen had. Deze gerealiseerde gevel is 100% maatwerk en volledig in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en gemonteerd. De combinatie van zetwerk en bestaande bouw maakte dit een zeer intensief project. Wij zijn dan ook bijzonder trots op dit stukje vakmanschap.

  Voor de gevelelementen is gekozen voor geanodiseerd aluminium in de kleur Middle Light Bronze gecombineerd met geextrudeerde kokerprofielen. Geëxtrudeerde kokerprofielen, wat is dat precies? Geëxtrudeerd is het geven van vorm aan verhit of onverhit materiaal. Het metaal wordt door een mal gedrukt waardoor het de vorm van een koker krijgt. Alle materialen zijn geanodiseerd. Anodiseren is een oppervlakte behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een elektrolytische behandeling. De aangebrachte oxidelaag is hard, poreus en slijtvast.

  Er is in totaal 4243 meter aan zetwerk toegepast. De kaderprofielen, lekdorpels, hoeklijnen, aansluitprofielen en de dakrandkappen zijn gemaakt bij ons zusterbedrijf Plaatzetterij Drentse-Poort. Wist je dat de 4243 meter gelijk staat aan 16 rondjes lopen om het gehele Koopmansplein in Assen?

  Fotografie door: The I Company

 3. Veste

  Reacties uitgeschakeld voor Veste

  Bij de statige Coehoornsingel te Zutphen zijn 3 luxe woongebouwen  in moderne en lichte architectuur gerealiseerd. Namelijk het project: Veste. De appartementen bestaan uit penthouses met de kenmerken van een riante villa. Met een uiterst hoogwaardige en luxe afwerking.


  De ontwikkeling en bouw van de nieuwbouw appartementen van Veste Zutphen is gerealiseerd door Koopmans Bouwgroep. Wij, Metaalbouw TSV, hebben in opdracht van Koopmans Bouwgroep de dak- en gevelbekleding van deze 3 luxe woontorens mogen realiseren. In samenwerking met Compal BV uit Emmen zijn de daken en gevels geëngineerd. Alle elementen zijn in een 3D model uitgewerkt.

  Het project bestond uit verschillende onderdelen waaronder een luifel opgebouwd uit een sandwichdak, plafond voorzien van zwarte beplating en Trespa Meteon elementen.

  De gevelbekleding bestaat uit Aluminium composiet gevelelementen gemonteerd op een door Compal ontworpen Railsysteem in combinatie met aluminium zetwerk en Trespa Meteon elementen.

  Alle onderdelen zijn prefab aangeleverd op de bouw en door onze eigen montage medewerkers gemonteerd.

  Het gebouw is fantastisch mooi geworden. Hier zijn wij bijzonder trots op!!

  Fotografie door: Roos Aldershoff Fotografie

 4. Black Box

  Reacties uitgeschakeld voor Black Box

  De Zwarte doos, een voormalig kantoorgebouw van de Sociale Dienst dat al 6 jaar leeg stond, keert weer levendig terug. ”De Zwarte Doos” is een begrip in Groningen. Dit bestaande gebouw is omgetoverd tot een woongebouw met maar liefst 300 appartementen aan de rand van het centrum in Groningen. Met deze transformatie is op deze plek in de stad Groningen weer nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe ontwerp is ontworpen door Team 4 Architecten.

  De Zwarte Doos is een ontwerp van Van Linge & Kleinjan uit 1976.  De oorspronkelijke karakteristieke gevelelementen van zwart grindbeton blijven behouden en plaatselijk worden verwijderd om fraaie overhoekse ruimten in de nieuwe appartementen te maken. Alle kozijnen en gevelpanelen worden vervangen door nieuw champagnekleurige aluminium kozijnen en aluminium penanten.

  Wij hebben mogen meewerken aan de renovatie van dit bijzondere gebouw. De nieuwe Aluminium gevelelementen zijn vervaardigd uit Aluminium Composiet van het merk Alucobond. Alles in een zeer fraaie champagne kleur. Daarnaast hebben wij ook de staalplaatbetonvloeren op de verdiepingen mogen verzorgen.

  Wij kijken met trots terug op de realisatie van dit bijzondere project.

 5. Herestraat

  Reacties uitgeschakeld voor Herestraat

  Het voormalig winkelpand aan de Herestraat in de binnenstad van Groningen is omgetoverd tot een modern eigentijds pand met nieuwe appartementen. Bouwen in de binnenstad geeft een leuke uitdaging wat betreft logistiek en het werken op hoogte. Maar het resultaat mag er absoluut zijn!

  Voor een exclusief woningbouwproject in de Herestraat in Groningen is Metaalbouw TSV benaderd voor het leveren en monteren van stalen KlikFels beplating. De woning heeft door de nieuwe bekleding een zeer modern en tijdloze uitstraling gekregen. De zichtzijde van de beplating is voorzien van een exterieur coating in de kleur ORION RAL 9007.

  Onder de beplating is een structuurmat van SCH aangebracht. De Structuurmat bestaat uit een mat van zwarte stugge kunststof krullen, die is bevestigd op een damp open (Sd = 0.02 m) en tevens waterkerende vlieslaag. De mat zorgt voor ventilatie, maar kan ook bijdragen aan geluidsreductie.

  Metaalbouw TSV is een officiële KlikFels partner. Ga snel naar www.klikfels.nl voor meer informatie over dit product.

 6. Luxe Villa in Stadskanaal

  Reacties uitgeschakeld voor Luxe Villa in Stadskanaal

  In opdracht van Groenewold Bouw hebben wij deze luxe woning voorzien van een zeer strakke luifel. De luifel is gemaakt uit Aluminium Composiet. Dit is bevestigd tegen een achterconstructie van sandwichpanelen en omegaprofielen. Doordat het product Aluminium Composiet vouwbaar is, kunnen de contouren van de luifel exact gevolgd worden. Een strakke aluminium afdekkapje maakt het helemaal af.

  Behalve de luifel hebben wij ter plaatse van de carport meerdere plafond elementen gemonteerd.

 7. ’t Rietcarré

  Reacties uitgeschakeld voor ’t Rietcarré

  Steeds vaker wordt metaal gebruikt voor woningen. Het maakt het huis uniek, eigentijds en geeft een speelse en/of luxe uitstraling.

  In opdracht van Aannemingsbedrijf Rottinghuis heeft Metaalbouw TSV voor 29 woningen witte aluminium kaders geleverd en gemonteerd. De raamkaders zijn samengesteld uit aluminium frames en een buitenschil van 4mm Alucobond. De producten zijn allemaal onderhoudsarm en gemaakt van duurzaam aluminium.

  De architectuur van deze woningen is bijzonder, eigentijds en speels door de grote witte aluminium raamkaders. De kaders zijn inmiddels een herkenningspunt van de wijk.

Meer informatie of een afspraak?