U bent hier: Home - Utiliteitsbouw
U bent hier: Home - Utiliteitsbouw

Archive

 1. Buss Terminal

  Reacties uitgeschakeld voor Buss Terminal

  Op een totaal oppervlakte van ca 250.000 m2 mochten wij meebouwen aan het nieuwe kantoor en magazijn voor Buss. In november 2022 zijn wij gestart met de montage van sandwichpanelen, aluminium zetwerk, dakplaten en wandplaten, dit in opdracht van Brands Bouw B.V.

  Voor dit project zijn in totaal 1746 m2 sandwichpanelen toegepast. De sandwichwanden voor het magazijn gedeelte bestaat uit de kleur Gooswing Grey, het bovenbouw gedeelte waar het kantoor zich bevindt is RAL7033 Camouflage. De buitenplaat van de sandwichpanelen is voorzien van een microribprofiel en een XL-Forté coating. Dit geeft de panelen een strakke en moderne uitstraling, terwijl de coating zorgt voor extra bescherming tegen weersinvloeden, uv-straling en zoutaanslag vanuit de zee.

  Een opvallend kenmerk van dit project zijn de aluminium boeiranden, die dienen als een echte eyecatcher. Deze boeiranden zijn namelijk uitgevoerd in de bijzondere kleur RAL1020 Olive Yellow. Deze kleurkeuze voegt een uniek en opvallend element toe aan het geheel, waardoor het gebouw een eigen identiteit krijgt.

  Al met al hebben we met trots bijgedragen aan de realisatie van het nieuwe kantoor en magazijn voor Buss. De combinatie van de gebruikte materialen, kleuren en afwerkingen zorgt voor een moderne uitstraling, duurzaamheid en bescherming tegen verschillende weersinvloeden. Mede door de ligging, industrieel gebied en kustgebied, zijn de eisen hoog. Het resultaat is een gebouw dat niet alleen functioneel is, maar er ook opvallend uitziet.

  Fotografie door Ronald Zijlstra

 2. Iederz

  Reacties uitgeschakeld voor Iederz

  Sinds januari zit Iederz in hun nieuwe pand aan de Silkeborgweg in Groningen. Iederz is een sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen, waarbij mensen worden geholpen om de afstand tussen hen en de arbeidsmarkt te verkleinen.

  De gemeente Groningen heeft BAM Bouw en Techniek opdracht gegeven voor het bouwen van een nieuwe sociale werkplaats. Iederz zat voorheen verdeeld over meerdere panden in de stad Groningen, deze waren aan groot onderhoud toe. Waarop de gemeente Groningen samen met Iederz besloot om nieuwbouw te realiseren waar alle locaties in gehuisvest konden worden.
  BAM Bouw en Techniek heeft ons gevraagd voor de bekleding van het dak en de gevel. Na een periode van tekenwerk zijn we eind maart, 2022, gestart in Groningen met het monteren van de dak- en gevelbekleding.

  In een periode van 31 weken zijn ze er in geslaagd om het volledige gebouw te voorzien van een prachtige uitstraling. De achtergevel is voorzien van sandwichpanelen in de kleur RAL 1035, parelmoergrijs. Om het gebouw is een horizontale band gemonteerd in de kleur Ephyra, deze band is verticaal gemonteerd en voorzien van een prisma coating. De horizontale band is een gezette plaat in 2 verschillende types met verschillende steekmaten. Voor het monteren van deze wandplaten is gebruik gemaakt van hoekstukken, aansluitprofielen, lekdorpels en omegaprofielen.

  Het gehele gebouw heeft een energielabel van A+++++ dit is mede dankzij onze sandwichpanelen met een RC waarde van 5,5. Normaal gesproken zorgt een RC waarde van 3,5 voor een goede isolatie. De sandwichpanelen die gebruikt zijn voor Iederz in Groningen hebben een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde.

  BAM veiligheidsprijs

  Na de oplevering van het project Iederz werd de veiligheidsprijs door de BAM uitgereikt. Wij mochten 2 heerlijke slagroomtaarten in ontvangst nemen. De naam “veiligheidsprijs” zegt het al, namelijk een prijs voor de veiligheid Wij zijn uitgeroepen tot het bedrijf dat het meest veilig heeft gewerkt. Wij zijn natuurlijk erg trots dat wij deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen. Het bewustzijn met betrekking tot de veiligheid en het continue verbeteren van onze voorzieningen, processen en uitvoering zijn wij dagelijks mee bezig. Het is mooi dat dit door onder andere onze klanten wordt herkend en beloond. Complimenten en dank gaan uit naar onze montage!

  Fotografie door: The I Company

 3. Brandweerkazerne

  Reacties uitgeschakeld voor Brandweerkazerne

  In opdracht van Groothuis Bouwgroep mochten wij mee bouwen aan de verbouwing en nieuwbouw van de Brandweerkazerne voor Groningen Airport in Eelde. Er was al een bestaande hangar op Groningen Airport Eelde, deze hangar werd verbouwd tot een grotere en volwaardige brandweerkazerne en er werd een stuk bij gebouwd zodat er meer ruimte is voor de voertuigen. Hierdoor kunnen ze nu zelf onderhoud plegen. Een voordeel van de nieuwe brandweerkazerne is dat ze binnen 3 minuten op het vliegveld kunnen zijn voor een incident.

  Vanuit Metaalbouw TSV hebben wij het dak en de wanden van de stallingsruimte gerealiseerd, het dak en de wanden voor de uitbereiding van de loods, het dak en de wanden van de uitrukhal, een staalplaatbetonvloer voor het kantoor en mochten wij nieuwe sparingen maken en afwerken t.b.v. meerdere kozijnen in de kopgevel.

  De gevels zijn uitgevoerd met Prisma Orion Ral 9007 een de daken met HPS200 in de kleur Ral 7016.

  De wanden zijn voorzien van sandwichpanelen die verticaal zijn toegepast. De sandwichpanelen hebben een dikte van 60 mm en een breedte van 1060 mm. Dit type sandwichpaneel heeft een speciale profilering, dit heet een microrib. De microrib profilering heeft een steekmaat van 15,9mm en is 8mm hoog.

  Jeffrey Kuiper was hier aan het werk als voorman, hij vond het een leuke ervaring om hier te mogen werken. Deze locatie was erg bijzonder, omdat je op een vliegveld aan het werk bent. Ze mochten namelijk niet alleen het terrein op, vanwege de vliegtuigen werden ze onder begeleiding naar de bouwplaats gebracht.

  “De bouw is goed verlopen! Bij dit project mochten we zelf veel mee denken in het bouwproces, dit kwam doordat er al een bestaande bouw was wat aangepakt moest worden en dit moest aansluiten op het nieuwbouw gedeelte.”

  – Jeffrey Kuiper
 4. Kindplein West

  Reacties uitgeschakeld voor Kindplein West

  In december 2021 is in Ommen het project Kindplein West opgeleverd. Dit gebouw biedt plaats voor 3 basisscholen en een kinderopvang. Het gebouw is volledig energieneutraal.

  Bij het Kindplein West is er gekozen voor wandbeplating in de kleur Ephyra. Het bijzondere aan dit prachtige gebouw is dat er 4 verschillende types puntprofielen zijn toegepast. Door 4 verschillende types puntprofielen te gebruiken krijg je een speels effect en trekt het gelijk de aandacht.

  Het zetwerk is door ons zusterbedrijf, Plaatzetterij Drentse-Poort, geproduceerd en prefab aangeleverd. Door met geprefabriceerd zetwerk te werken was er een hoge bouwsnelheid mogelijk. Mede door het snelle verloop van de bouw was het voor 1 van de basisscholen mogelijk om na de kerstvakantie al te starten in hun nieuwe schoolgebouw.

  Zowel wij, de opdrachtgever en leveranciers zijn erg trots op het verbluffende eindresultaat! De kleur en de 4 verschillende types puntprofielen maken het eindresultaat erg mooi en een opvallend gebouw.

  Fotografie door: The I Company

 5. Kunstwerf

  Reacties uitgeschakeld voor Kunstwerf

  In het Ebbingekwartier hebben wij onlangs de bouw van Kunstwerf afgerond. De Kunstwerf is een complex waar huisvesting voor vier theatergezelschappen gerealiseerd is. In het complex komen oefenruimtes en werkplaatsen.

  In december 2020 zijn wij begonnen met de engineering van de aluminium gevelelementen. Bij dit project zijn op maat gemaakte 2mm aluminium zetstukken toegepast. Er is gekozen om het aluminium te anodiseren in de kleuren Naturel en Bronze. Deze vorm van oppervlaktebehandeling zorgt voor een oxide laag. de oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Doordat de poriën zijn afgesloten is het materieel beter bestand tegen corrosie.

  .

 6. Hanze Hogeschool (ZP7)

  Reacties uitgeschakeld voor Hanze Hogeschool (ZP7)

  De Hanzehogeschool is verbouwt en vernieuwt. Zernikeplein 7 heeft een metamorfose ondergaan. Het is een prachtige nieuwe omgeving voor leren, werken, onderzoek en ontspanning geworden; mooier en beter! 

  Wij hebben in opdracht van Bam Bouw & Techniek mee mogen bouwen aan dit project. Onze werkzaamheden bestonden uit het leveren en aanbrengen van Cembrit (vezelcementplaten) en Trespa elementen, Sandwichwanden en Aluminium zetwerk (boeiranden en afdekkappen). Wij zijn in staat om complete gevelsystemen te ontwerpen en te monteren. Dit stopt niet bij metaal. Het toepassen van Cembrit was voor ons nieuw. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat.

 7. Innovatiecentrum Triade

  Reacties uitgeschakeld voor Innovatiecentrum Triade

  In opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben wij mogen meebouwen aan de realisatie van dit nieuwe innovatiecentrum. Het centrum biedt ruimte aan een aantal innovatieve en onderzoek gerichte bedrijven. Het gebouw is gasloos en uiterst duurzaam van opzet.

  Wij hebben voor dit project verschillende onderdelen geleverd en gemonteerd. Dit project is volledig in 3D uitgewerkt door onze eigen tekenkamer en het leveren en monteren is gedaan door onze eigen plaatzetterij en ervaren montageteam. Een mooi stukje vakmanschap!

 8. It Swettehûs

  Reacties uitgeschakeld voor It Swettehûs

  Aan de westkant van Leeuwarden heeft de provincie Friesland in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma een nieuwe centrale voor het bedienen van maar liefst 40 bruggen gebouwd. Ook zal dit gebouw dienen als nieuw steunpunt voor de provinciale waterstaat. Een ander heel belangrijk punt is dat er bij de bouw van dit prachtige gebouw zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van secundaire en herbruikbare grondstoffen.

  Wij hebben mogen meedenken (iets wat wij graag doen) over hoe we op een zo circulair mogelijke manier een bijdrage konden leveren aan dit gebouw.
  Aan ons was de taak taak om dit prachtige gebouw in een mooi buitenjasje te zetten die mooi in de omgeving/natuur opgaat.

 9. Integraal Kindcentrum

  Reacties uitgeschakeld voor Integraal Kindcentrum

  In opdracht van Aannemingsmaatschappij Friso hebben wij geholpen met de realisatie van dit nieuwe, duurzame en aardbevingsbestendige kindcentrum in Wagenborgen. Dit centrum is onderdeel van het scholenplan van de gemeente Delfzijl en biedt onderdak aan basisschool De Kronkelaar en kinderopvang Kids2b. Het gebouw is volledig flexibel in te richten en zeer duurzaam. Dit gebouw voldoet aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwd) eisen.

  Wij hebben voor dit project het dak geleverd en gemonteerd en de gehele witte boeirand ontworpen en gerealiseerd. De boeirand is volledig in 3D uitgewerkt door onze eigen tekenkamer. Voor de achterconstructie hebben wij gebruik gemaakt van stalen klangen. Ieder individueel element is op maat gefreesd en gevouwen. De vorm van de boeirand met de vele hoeken in verstek maakte dit project tot een leuke uitdaging. Mooi stukje vakmanschap. Het resultaat mag er zijn vinden wij!

 10. Polyganics

  Reacties uitgeschakeld voor Polyganics

  Ontzettend blij en trots dat wij hebben mogen bijdragen aan het nieuwe hoofdkantoor voorzien van ultramodern onderzoekslaboratorium voor Polyganics op het Zernike Campus in Groningen. Het pand heeft een totaal vloeroppervlak van ruim 6000m2. Het gebouw ontworpen door Sax Architecten uit Groningen, voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. Door in de basis een gebouw te ontwerpen dat compact en thermisch goed geïsoleerd is kan de energievraag op gebouwniveau flink worden beperkt.

  Wij zijn als TSV benaderd door Jorritsma Bouw voor het realiseren van de buitengevel vervaardigd uit deze unieke sandwichpanelen met Cortenstalen buitenplaat van onze leverancier Cladding Point. Het toegepaste paneel, de Brucha Premium Façade Flat Corten, is een duurzaam prefab product met onzichtbare bevestiging. Standaard uitgevoerd met FX hardschuim. Dit product is recyclebaar en uniek in haar soort. Het product wordt als blank cortenstaal geleverd. De tijd die nodig is om tot de vorming van de uiteindelijke oxydatielaag en kleur te komen is weersafhankelijk.

  Naast de cortenstalen sandwichpanelen hebben wij ook de Alucobond boeiranden mogen realiseren. Deze zijn in onze eigen productie afdeling gemaakt. Ook de plafonds en alle diverse zetwerk profielen zijn door ons ontwikkeld, geleverd en gemonteerd.

  Een mooi eind resultaat waar wij als gevelbouwer met veel plezier aan hebben gewerkt. Wij wensen Polyganics veel geluk met hun nieuwe pand.

Meer informatie of een afspraak?