U bent hier: Home - Utiliteitsbouw
U bent hier: Home - Utiliteitsbouw

Archive

 1. Kindplein West

  Reacties uitgeschakeld voor Kindplein West

  In december 2021 is in Ommen het project Kindplein West opgeleverd. Dit gebouw biedt plaats voor 3 basisscholen en een kinderopvang. Het gebouw is volledig energieneutraal.

  Bij het Kindplein West is er gekozen voor wandbeplating in de kleur Ephyra. Het bijzondere aan dit prachtige gebouw is dat er 4 verschillende types puntprofielen zijn toegepast. Door 4 verschillende types puntprofielen te gebruiken krijg je een speels effect en trekt het gelijk de aandacht.

  Het zetwerk is door ons zusterbedrijf, Plaatzetterij Drentse-Poort, geproduceerd en prefab aangeleverd. Door met geprefabriceerd zetwerk te werken was er een hoge bouwsnelheid mogelijk. Mede door het snelle verloop van de bouw was het voor 1 van de basisscholen mogelijk om na de kerstvakantie al te starten in hun nieuwe schoolgebouw.

  Zowel wij, de opdrachtgever en leveranciers zijn erg trots op het verbluffende eindresultaat! De kleur en de 4 verschillende types puntprofielen maken het eindresultaat erg mooi en een opvallend gebouw.

  Fotografie door: The I Company

 2. Kunstwerf

  Reacties uitgeschakeld voor Kunstwerf

  In het Ebbingekwartier hebben wij onlangs de bouw van Kunstwerf afgerond. De Kunstwerf is een complex waar huisvesting voor vier theatergezelschappen gerealiseerd is. In het complex komen oefenruimtes en werkplaatsen.

  In december 2020 zijn wij begonnen met de engineering van de aluminium gevelelementen. Bij dit project zijn op maat gemaakte 2mm aluminium zetstukken toegepast. Er is gekozen om het aluminium te anodiseren in de kleuren Naturel en Bronze. Deze vorm van oppervlaktebehandeling zorgt voor een oxide laag. de oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Doordat de poriën zijn afgesloten is het materieel beter bestand tegen corrosie.

  .

 3. Hanze Hogeschool (ZP7)

  Reacties uitgeschakeld voor Hanze Hogeschool (ZP7)

  De Hanzehogeschool is verbouwt en vernieuwt. Zernikeplein 7 heeft een metamorfose ondergaan. Het is een prachtige nieuwe omgeving voor leren, werken, onderzoek en ontspanning geworden; mooier en beter! 

  Wij hebben in opdracht van Bam Bouw & Techniek mee mogen bouwen aan dit project. Onze werkzaamheden bestonden uit het leveren en aanbrengen van Cembrit (vezelcementplaten) en Trespa elementen, Sandwichwanden en Aluminium zetwerk (boeiranden en afdekkappen). Wij zijn in staat om complete gevelsystemen te ontwerpen en te monteren. Dit stopt niet bij metaal. Het toepassen van Cembrit was voor ons nieuw. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat.

 4. Innovatiecentrum Triade

  Reacties uitgeschakeld voor Innovatiecentrum Triade

  In opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben wij mogen meebouwen aan de realisatie van dit nieuwe innovatiecentrum. Het centrum biedt ruimte aan een aantal innovatieve en onderzoek gerichte bedrijven. Het gebouw is gasloos en uiterst duurzaam van opzet.

  Wij hebben voor dit project verschillende onderdelen geleverd en gemonteerd. Dit project is volledig in 3D uitgewerkt door onze eigen tekenkamer en het leveren en monteren is gedaan door onze eigen plaatzetterij en ervaren montageteam. Een mooi stukje vakmanschap!

 5. It Swettehûs

  Reacties uitgeschakeld voor It Swettehûs

  Aan de westkant van Leeuwarden heeft de provincie Friesland in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma een nieuwe centrale voor het bedienen van maar liefst 40 bruggen gebouwd. Ook zal dit gebouw dienen als nieuw steunpunt voor de provinciale waterstaat. Een ander heel belangrijk punt is dat er bij de bouw van dit prachtige gebouw zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van secundaire en herbruikbare grondstoffen.

  Wij hebben mogen meedenken (iets wat wij graag doen) over hoe we op een zo circulair mogelijke manier een bijdrage konden leveren aan dit gebouw.
  Aan ons was de taak taak om dit prachtige gebouw in een mooi buitenjasje te zetten die mooi in de omgeving/natuur opgaat.

 6. Integraal Kindcentrum

  Reacties uitgeschakeld voor Integraal Kindcentrum

  In opdracht van Aannemingsmaatschappij Friso hebben wij geholpen met de realisatie van dit nieuwe, duurzame en aardbevingsbestendige kindcentrum in Wagenborgen. Dit centrum is onderdeel van het scholenplan van de gemeente Delfzijl en biedt onderdak aan basisschool De Kronkelaar en kinderopvang Kids2b. Het gebouw is volledig flexibel in te richten en zeer duurzaam. Dit gebouw voldoet aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwd) eisen.

  Wij hebben voor dit project het dak geleverd en gemonteerd en de gehele witte boeirand ontworpen en gerealiseerd. De boeirand is volledig in 3D uitgewerkt door onze eigen tekenkamer. Voor de achterconstructie hebben wij gebruik gemaakt van stalen klangen. Ieder individueel element is op maat gefreesd en gevouwen. De vorm van de boeirand met de vele hoeken in verstek maakte dit project tot een leuke uitdaging. Mooi stukje vakmanschap. Het resultaat mag er zijn vinden wij!

 7. Polyganics

  Reacties uitgeschakeld voor Polyganics

  Ontzettend blij en trots dat wij hebben mogen bijdragen aan het nieuwe hoofdkantoor voorzien van ultramodern onderzoekslaboratorium voor Polyganics op het Zernike Campus in Groningen. Het pand heeft een totaal vloeroppervlak van ruim 6000m2. Het gebouw ontworpen door Sax Architecten uit Groningen, voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. Door in de basis een gebouw te ontwerpen dat compact en thermisch goed geïsoleerd is kan de energievraag op gebouwniveau flink worden beperkt.

  Wij zijn als TSV benaderd door Jorritsma Bouw voor het realiseren van de buitengevel vervaardigd uit deze unieke sandwichpanelen met Cortenstalen buitenplaat van onze leverancier Cladding Point. Het toegepaste paneel, de Brucha Premium Façade Flat Corten, is een duurzaam prefab product met onzichtbare bevestiging. Standaard uitgevoerd met FX hardschuim. Dit product is recyclebaar en uniek in haar soort. Het product wordt als blank cortenstaal geleverd. De tijd die nodig is om tot de vorming van de uiteindelijke oxydatielaag en kleur te komen is weersafhankelijk.

  Naast de cortenstalen sandwichpanelen hebben wij ook de Alucobond boeiranden mogen realiseren. Deze zijn in onze eigen productie afdeling gemaakt. Ook de plafonds en alle diverse zetwerk profielen zijn door ons ontwikkeld, geleverd en gemonteerd.

  Een mooi eind resultaat waar wij als gevelbouwer met veel plezier aan hebben gewerkt. Wij wensen Polyganics veel geluk met hun nieuwe pand.

 8. Van der Valk

  Reacties uitgeschakeld voor Van der Valk

  Op  het nieuwe bedrijvenpark langs de A1 is het nieuwe Hotel Van der Valk Deventer gerealiseerd. Metaalbouw TSV heeft in opdracht van Dura Vermeer de plafonds boven de balkons en de entree luifel bekleed met cassettes van Aluminium Composiet. Er is hier gekozen voor het zeer duurzame product van Alucobond, uitgevoerd in de kleur Sparkling Sahara Crystal 886.

  Door de achter constructie exact op maat te monteren konden de elementen als prefab cassettes door ons op de bouw geleverd worden. Per week realiseerden wij 1 complete verdieping. Op die manier kon er een ‘’treintje’’ gecreëerd worden en verliep het bouwproces voorspoedig.

 9. Nieuwbouw ITBB

  Reacties uitgeschakeld voor Nieuwbouw ITBB

  Voor bouwgroep Dijkstra Draisma mochten wij het nieuwe kantoor pand van ITBB voorzien van een staaldak, sandwich buitengevel, sandwich binnenwanden en Aluminium Composiet kader elementen gemonteerd aan de buitengevel. 

  De kader elementen zijn zeer nauwkeurig uitgetekend en verdeeld over de gevel. Vervolgens zijn deze in eigen beheer ontwikkeld waarbij gestart werd met het maken van freesbestanden voor onze productie afdeling. Een kader wordt gemaakt uit een vlakke plaat Alucobond. Deze wordt voorzien van verschillende type freeslijnen. De nauwkeurigheid van het frezen bepaalt de maatafwijking van het kader. De gefreesde plaat wordt door de assemblage afdeling gevouwen, verlijmt en verpakt om als ‘’prefab’’ element vervoert te worden naar de bouwplaats. Door deze werkwijze zijn wij in staat om in zeer korte tijd de gevel om te toveren tot een strak geheel.

  Al met al een zeer interessant project met een verbluffend eindresultaat. 

 10. The Warehouse

  Reacties uitgeschakeld voor The Warehouse

  Met de hulp van De Zwarte Hond architecten is dit voormalig V&D distributiegebouw aan de Groningse Rode Weeshuisstraat ontwikkeld tot The Warehouse. Een regelrechte ode aan de wederopbouwarchitectuur. Industriële stijl en comfortabele luxe komen hier perfect samen.

  Het gebouw bestaat uit 24 compacte, luxe appartementen en 900m² winkelruimte. Metaalbouw TSV is benaderd voor de engineering en het leveren en monteren van de gevel bekleding. De gevels zijn voorzien van geanodiseerd aluminium en kokerprofielen. De individuele elementen zijn in onze eigen productiefaciliteit geproduceerd en als prefab element naar de bouw getransporteerd. De bijzondere details, waaronder de ‘’W’’ in de achtergevel, maakte dit project tot een leuke uitdaging.

Meer informatie of een afspraak?