U bent hier: Home - Industriebouw
U bent hier: Home - Industriebouw

Archive

 1. Stikstoffabriek

  Reacties uitgeschakeld voor Stikstoffabriek

  Eind 2020 kregen wij bij Metaalbouw TSV de aanvraag binnen voor het mee bouwen aan de stikstoffabriek in Zuidbroek. In april 2021 zijn wij gestart met de engineering van deze fabriek. Vanaf juni 2021 is ons montage team aan de slag in Zuidbroek.

  Op deze locatie wordt er gebouwd aan de nieuwe stikstoffabriek. Deze stikstoffabriek zorgt ervoor dat er stikstof toegevoegd kan worden aan hoog calorisch (import)gas, door deze toevoeging kunnen cv’s en kookapparatuur in de Nederlandse huishoudens hier op draaien. Deze installatie staat op een terrein van 12 hectare en krijgt een capaciteit van 180.000 m3 stikstof per uur.

  Dit grote project heeft veel verschillende kenmerken, elk kenmerk geeft precies aan hoe uniek deze stikstoffabriek is.
  Het project is groot en complex; groot door de omvang en complex door de hoogtes. Het plafond wat op 20 meter hoogte geplaatst moest worden was erg lastig te bereiken, dit kwam door de vakwerkspanten op 16 meter hoogte. Het hoofdgebouw is opgedeeld in 8 compartimenten. Ieder compartiment was vanaf het begin voorzien van gigantische compressoren. Dit betekende dat er met veel mensen binnen een klein werkgebied gewerkt moest worden. Dit brengt de nodige veiligheidsmaatregelen met zich mee.

  Alle compartimenten zijn aan de binnenzijde rondom (inclusief plafond) voorzien van geperforeerde steenwol sandwichpanelen. Dit systeem draagt bij aan een verbeterde akoestiek. Door de toepassing van deze panelen wordt de nagalmtijd verlaagd waardoor het geluidsniveau in iedere ruimte binnen de gestelde eis blijft. Dit zorgt voor een prettige(re) werkomgeving.

  De buitengevels zijn deels voorzien van Fidji wandbeplating. Deze beplating is in Frankrijk geperst uit een door ons geleverde coil. Dit type beplating is uniek en wordt zelden in Nederland toegepast.

  Door een conflict tussen hoofdaannemer Air Products en opdrachtgever Ballast Nedam Industriebouw was het voor ons helaas niet mogelijk om het project volledig af te bouwen. Desalniettemin kijken wij vol voldoening terug op dit interessante project.

  Foto’s door: Richard Lageman en door Metaalbouw TSV

 2. Purified Metal Company

  Reacties uitgeschakeld voor Purified Metal Company

  In Farmsum, gemeente Delfzijl, hebben we bij mogen dragen bij het realiseren van de daken, gevels en binnenwanden bij deze hypermoderne metaalrecyclingsfabriek van Purified Metal Company (PMC). Het Nederlandse bedrijf beschikt over de eerste productieplaats ter wereld waar middels een uniek, gepatenteerd en zeer innovatief proces vervuild staalschroot wordt gerecycled tot een hoogwaardige grondstof voor de staalindustrie.

  Het complex bestaat globaal uit een material handling area van 3.850 m2, een melting area and laddle repair van 1.300 m2 en een casting area van 900 m2. Daarnaast zijn een functioneel kantoor van 100 m2 en een overslagterrein gerealiseerd.

  Door de gevel uit te voeren met een sandwichpaneel was het gebouw relatief snel wind- en waterdicht. Doordat er binnenin gewerkt gaat worden met gevaarlijke stoffen, waaronder asbest, moest het gebouw volledig luchtdicht worden uitgevoerd. Een zogenoemde blower-door-test heeft bewezen dat dit is gelukt.

Meer informatie of een afspraak?