U bent hier: Home - Iederz
U bent hier: Home - Iederz

Iederz

Locatie: Groningen

Sinds januari zit Iederz in hun nieuwe pand aan de Silkeborgweg in Groningen. Iederz is een sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen, waarbij mensen worden geholpen om de afstand tussen hen en de arbeidsmarkt te verkleinen.

De gemeente Groningen heeft BAM Bouw en Techniek opdracht gegeven voor het bouwen van een nieuwe sociale werkplaats. Iederz zat voorheen verdeeld over meerdere panden in de stad Groningen, deze waren aan groot onderhoud toe. Waarop de gemeente Groningen samen met Iederz besloot om nieuwbouw te realiseren waar alle locaties in gehuisvest konden worden.
BAM Bouw en Techniek heeft ons gevraagd voor de bekleding van het dak en de gevel. Na een periode van tekenwerk zijn we eind maart, 2022, gestart in Groningen met het monteren van de dak- en gevelbekleding.

In een periode van 31 weken zijn ze er in geslaagd om het volledige gebouw te voorzien van een prachtige uitstraling. De achtergevel is voorzien van sandwichpanelen in de kleur RAL 1035, parelmoergrijs. Om het gebouw is een horizontale band gemonteerd in de kleur Ephyra, deze band is verticaal gemonteerd en voorzien van een prisma coating. De horizontale band is een gezette plaat in 2 verschillende types met verschillende steekmaten. Voor het monteren van deze wandplaten is gebruik gemaakt van hoekstukken, aansluitprofielen, lekdorpels en omegaprofielen.

Het gehele gebouw heeft een energielabel van A+++++ dit is mede dankzij onze sandwichpanelen met een RC waarde van 5,5. Normaal gesproken zorgt een RC waarde van 3,5 voor een goede isolatie. De sandwichpanelen die gebruikt zijn voor Iederz in Groningen hebben een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde.

BAM veiligheidsprijs

Na de oplevering van het project Iederz werd de veiligheidsprijs door de BAM uitgereikt. Wij mochten 2 heerlijke slagroomtaarten in ontvangst nemen. De naam “veiligheidsprijs” zegt het al, namelijk een prijs voor de veiligheid Wij zijn uitgeroepen tot het bedrijf dat het meest veilig heeft gewerkt. Wij zijn natuurlijk erg trots dat wij deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen. Het bewustzijn met betrekking tot de veiligheid en het continue verbeteren van onze voorzieningen, processen en uitvoering zijn wij dagelijks mee bezig. Het is mooi dat dit door onder andere onze klanten wordt herkend en beloond. Complimenten en dank gaan uit naar onze montage!

Fotografie door: The I Company

Projectinformatie

Bam Bouw & Techniek
De Unie Architecten
31 weken
6588 m2 sendzimir verzinkte stalen dakplaten, 1067 m2 sandwichpanelen met een RC waarde van 5,5, 775 m1 gezette hoeken, 622 m2 wandplaten, 1277 m1 sendzimir verzinkte stalen omegaprofielen, 1155 m1 lekdorpels, 352 m1 verschillende soorten zetwerk
9 december 2022

Producten gebruikt voor dit project

Sandwichwand Zetwerk & Specials

Meer informatie of een afspraak?