U bent hier: Home - Forum Assen
U bent hier: Home - Forum Assen

Forum Assen

Locatie: Assen

In het voormalige winkelcentrum in Assen aan het Koopmansplein is een appartementencomplex gerealiseerd. In het complex bevinden zich 43 huurappartementen verdeeld over 3 woonlagen. Het appartementencomplex met daaronder winkels heet inmiddels Koopmanstaete.

Geveke heeft ons gevraagd een gevelsysteem te ontwikkelen die voldoet aan het ontwerp die de architect voor ogen had. Deze gerealiseerde gevel is 100% maatwerk en volledig in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en gemonteerd. De combinatie van zetwerk en bestaande bouw maakte dit een zeer intensief project. Wij zijn dan ook bijzonder trots op dit stukje vakmanschap.

Voor de gevelelementen is gekozen voor geanodiseerd aluminium in de kleur Middle Light Bronze gecombineerd met geextrudeerde kokerprofielen. Geëxtrudeerde kokerprofielen, wat is dat precies? Geëxtrudeerd is het geven van vorm aan verhit of onverhit materiaal. Het metaal wordt door een mal gedrukt waardoor het de vorm van een koker krijgt. Alle materialen zijn geanodiseerd. Anodiseren is een oppervlakte behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een elektrolytische behandeling. De aangebrachte oxidelaag is hard, poreus en slijtvast.

Er is in totaal 4243 meter aan zetwerk toegepast. De kaderprofielen, lekdorpels, hoeklijnen, aansluitprofielen en de dakrandkappen zijn gemaakt bij ons zusterbedrijf Plaatzetterij Drentse-Poort. Wist je dat de 4243 meter gelijk staat aan 16 rondjes lopen om het gehele Koopmansplein in Assen?

Fotografie door: The I Company

Projectinformatie

Geveke Bouw
De Zwarte Hond Architecten
39 weken
Februari 2023
300 m1 zetwerk voor de kaders en boeiranden, 183 m1 lekdorpel voor de kaders en boeiranden, 542 m1 kaderprofiel, 1084 m1 hoeklijnen, 1084 m1 geëxtrudeerde kokerprofiel, 1050 m1 aluminium aansluitprofiel, 297 m1 dakrandkappen, 193 m2 sandwichpanelen in de kleur RAL1019 voor binnen gevel, 365 m1 zetwerk voor het monteren van de sandwichpanelen,

Producten gebruikt voor dit project

Zetwerk & Specials

Meer informatie of een afspraak?