U bent hier: Home - Diamantflat
U bent hier: Home - Diamantflat

Diamantflat

Locatie: Groningen

De Diamantflat in Groningen is verduurzaamd naar label A. De betonlateien in de kopgevels hebben plaatsgemaakt voor aluminium composiet met daarachter een laag isolatie met een RC waarde van 5,5 m²K/W. Renovatie van de Diamantflat in Groningen is een project waar met veel toewijding en vakmanschap aan is gewerkt. We zijn allemaal trots op het eindresultaat!

Het gebruik van het nieuwe bevestigingssysteem van Alucobond, genaamd easy fix, heeft een grote rol gespeeld bij de renovatie van de diamantflat in Groningen. Alucobond heeft met dit systeem een oplossing ontwikkeld om het aluminium composiet op een onzichtbare manier te bevestigen.
Easy fix is specifiek ontworpen voor Aluminium Composiet. Door dit systeem te gebruiken konden we het aluminium composiet op een zeer professionele en esthetische manier bevestigen, zonder dat de bevestigingspunten zichtbaar zijn. Dit heeft bijgedragen aan een strak en modern uiterlijk voor de gerenoveerde diamantflat.

Daarnaast hebben wij meer dan 1,5 kilometer aan diverse soorten gepoedercoat zetwerk gemonteerd. Het zetwerk, zoals aluminium hoeken, lekdorpels, aansluitprofielen, gezette kappen en de klangen zijn geproduceerd door Plaatzetterij Drentse-Poort.

De verdeling van de cassettes en de aansluiting met de raamkaders waren de meest uitdagende details. De nauwe samenwerking met ons zusterbedrijf, Plaatzetterij Drentse-Poort, en onze tekenkamer resulteerde in een efficiënt proces.

Hoewel easy fix in het begin even wennen was voor ons team bij Metaalbouw TSV, hebben we al snel de juiste werkwijze ontdekt. Na verloop van tijd verliep alles soepel en konden we efficiënt met het systeem werken. We zijn blij dat we dit nieuwe systeem hebben kunnen gebruiken en dat het heeft bijgedragen aan het succesvol voltooien van het renovatieproject.

Projectinformatie

Bouwgroep Dijkstra Draisma
6 maanden
Januari 2023
1053 m2 Aluminium Composiet elementen, 1053 m2 Mupan Facade en 1577 m1 aluminium zetwerk.

Producten gebruikt voor dit project

Aluminium composiet

Meer informatie of een afspraak?