U bent hier: Home - Buss Terminal
U bent hier: Home - Buss Terminal

Buss Terminal

Locatie: Eemshaven

Op een totaal oppervlakte van ca 250.000 m2 mochten wij meebouwen aan het nieuwe kantoor en magazijn voor Buss. In november 2022 zijn wij gestart met de montage van sandwichpanelen, aluminium zetwerk, dakplaten en wandplaten, dit in opdracht van Brands Bouw B.V.

Voor dit project zijn in totaal 1746 m2 sandwichpanelen toegepast. De sandwichwanden voor het magazijn gedeelte bestaat uit de kleur Gooswing Grey, het bovenbouw gedeelte waar het kantoor zich bevindt is RAL7033 Camouflage. De buitenplaat van de sandwichpanelen is voorzien van een microribprofiel en een XL-Forté coating. Dit geeft de panelen een strakke en moderne uitstraling, terwijl de coating zorgt voor extra bescherming tegen weersinvloeden, uv-straling en zoutaanslag vanuit de zee.

Een opvallend kenmerk van dit project zijn de aluminium boeiranden, die dienen als een echte eyecatcher. Deze boeiranden zijn namelijk uitgevoerd in de bijzondere kleur RAL1020 Olive Yellow. Deze kleurkeuze voegt een uniek en opvallend element toe aan het geheel, waardoor het gebouw een eigen identiteit krijgt.

Al met al hebben we met trots bijgedragen aan de realisatie van het nieuwe kantoor en magazijn voor Buss. De combinatie van de gebruikte materialen, kleuren en afwerkingen zorgt voor een moderne uitstraling, duurzaamheid en bescherming tegen verschillende weersinvloeden. Mede door de ligging, industrieel gebied en kustgebied, zijn de eisen hoog. Het resultaat is een gebouw dat niet alleen functioneel is, maar er ook opvallend uitziet.

Fotografie door Ronald Zijlstra

Projectinformatie

Brands Bouw B.V.
Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Heijnen
19 weken
2023
480 m2 stalen dakplaten, 299 m1 aluminium boeiranden, 36 m2 aluminium gevelbekleding, 1746 m2 sandwichpanelen type KS1000 AWP Quadcore, 1007 m1 zetwerk, 671 m2 sendzimir verzinkte stalen koud dakplaten met HPS200 coating, 546 m2 wandplaten type 35/1035 met HPS200 coating

Producten gebruikt voor dit project

Sandwichwand Zetwerk & Specials Koud dak

Meer informatie of een afspraak?