U bent hier: Home - Brandweerkazerne
U bent hier: Home - Brandweerkazerne

Brandweerkazerne

Locatie: Eelde

In opdracht van Groothuis Bouwgroep mochten wij mee bouwen aan de verbouwing en nieuwbouw van de Brandweerkazerne voor Groningen Airport in Eelde. Er was al een bestaande hangar op Groningen Airport Eelde, deze hangar werd verbouwd tot een grotere en volwaardige brandweerkazerne en er werd een stuk bij gebouwd zodat er meer ruimte is voor de voertuigen. Hierdoor kunnen ze nu zelf onderhoud plegen. Een voordeel van de nieuwe brandweerkazerne is dat ze binnen 3 minuten op het vliegveld kunnen zijn voor een incident.

Vanuit Metaalbouw TSV hebben wij het dak en de wanden van de stallingsruimte gerealiseerd, het dak en de wanden voor de uitbereiding van de loods, het dak en de wanden van de uitrukhal, een staalplaatbetonvloer voor het kantoor en mochten wij nieuwe sparingen maken en afwerken t.b.v. meerdere kozijnen in de kopgevel.

De gevels zijn uitgevoerd met Prisma Orion Ral 9007 een de daken met HPS200 in de kleur Ral 7016.

De wanden zijn voorzien van sandwichpanelen die verticaal zijn toegepast. De sandwichpanelen hebben een dikte van 60 mm en een breedte van 1060 mm. Dit type sandwichpaneel heeft een speciale profilering, dit heet een microrib. De microrib profilering heeft een steekmaat van 15,9mm en is 8mm hoog.

Jeffrey Kuiper was hier aan het werk als voorman, hij vond het een leuke ervaring om hier te mogen werken. Deze locatie was erg bijzonder, omdat je op een vliegveld aan het werk bent. Ze mochten namelijk niet alleen het terrein op, vanwege de vliegtuigen werden ze onder begeleiding naar de bouwplaats gebracht.

“De bouw is goed verlopen! Bij dit project mochten we zelf veel mee denken in het bouwproces, dit kwam doordat er al een bestaande bouw was wat aangepakt moest worden en dit moest aansluiten op het nieuwbouw gedeelte.”

– Jeffrey Kuiper

Projectinformatie

Groothuis Bouwgroep
BBAW Bouwmanagement
74 dagen
1294 m2 dakpanelen, 1049 m2 sandwichpanelen, 225 m2 sendzimir verzinkte stalen dakplaten, 489 m2 staalplaatbetonvloer en 322 m1 lekdorpels
Maart 2023

Producten gebruikt voor dit project

(Façade) Gevels Zetwerk & Specials Daken

Meer informatie of een afspraak?