U bent hier: Home - Blauwe Paviljoen
U bent hier: Home - Blauwe Paviljoen

Blauwe Paviljoen

Locatie: Zuidlaren

Het Blauwe Paviljoen, ook bekend als het Noorder Sanatorium, is een rijksmonumentaal gebouw in Zuidlaren. Het gebouw heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan. Voorheen was het Blauwe Paviljoen onderdeel van de psychiatrische inrichting Dennenoord. Tegenwoordig bevat het complex moderne en luxe appartementen.

De karakteristieke kenmerken van het Blauwe Paviljoen, waaronder de bekende blauwe kleur van de raampartijen, zijn behouden gebleven. Wij mochten hieraan een modern randje toevoegen.

Door geanodiseerd zetwerk toe te passen in de kleur Bronze heeft het gebouw een rustige en moderne uitstraling gekregen. Het geanodiseerde zetwerk zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk, maar biedt ook extra duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden.

De renovatie van het Blauwe Paviljoen is een treffend voorbeeld van hoe oud en nieuw op unieke wijze gecombineerd kunnen worden. Terwijl de ultramarijnblauwe tegels en ramen de historische charme van het oorspronkelijke ontwerp van Egbert Reitsma behouden zijn, voegt het moderne geanodiseerde zetwerk een eigentijdse elegantie toe. Deze combinatie zorgt voor een fraai geheel dat zowel respect toont voor het verleden als een visie biedt op de toekomst.

Het vernieuwde Blauwe Paviljoen is een harmonieus samenspel van historische elementen en moderne technieken. Dit project illustreert hoe met zorg en aandacht voor detail erfgoedgebouwen een nieuw leven kunnen krijgen, passend bij de hedendaagse behoeften zonder hun historische waarde te verliezen.

In de zomer van 2023 mocht Andre Koopman (voorman) samen met Roy, Siebe en Rick aan het Blauwe Paviljoen werken. In totaal is er 25 weken gewerkt aan dit mooie project in Zuidlaren.

“Een mooie klus op een bijzondere locatie! Een gebouw dat veel aandacht vergt als het gaat om het monteren van diverse soorten zetwerk.” – Andre Koopman

Fotografie door Cora Berends – The ICompany

Projectinformatie

Geveke Bouw
Architectuurstudio Codex
25 weken
2023
1577 m1 aluminium kokers rondom de kozijnen in de kleur Bronze, 574 m1 aluminium zetwerk tussen de kozijnen in de kleur Bronze, 312 m1 aluminium dakranden in de kleur Bronze, 197 m2 alucobond elementen in de kleur Bronze en 450 m1 aluminium omegaprofielen.

Producten gebruikt voor dit project

Zetwerk & Specials

Meer informatie of een afspraak?