U bent hier: Home - Black Box
U bent hier: Home - Black Box

Black Box

Locatie: Groningen

De Zwarte doos, een voormalig kantoorgebouw van de Sociale Dienst dat al 6 jaar leeg stond, keert weer levendig terug. ”De Zwarte Doos” is een begrip in Groningen. Dit bestaande gebouw is omgetoverd tot een woongebouw met maar liefst 300 appartementen aan de rand van het centrum in Groningen. Met deze transformatie is op deze plek in de stad Groningen weer nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe ontwerp is ontworpen door Team 4 Architecten.

De Zwarte Doos is een ontwerp van Van Linge & Kleinjan uit 1976.  De oorspronkelijke karakteristieke gevelelementen van zwart grindbeton blijven behouden en plaatselijk worden verwijderd om fraaie overhoekse ruimten in de nieuwe appartementen te maken. Alle kozijnen en gevelpanelen worden vervangen door nieuw champagnekleurige aluminium kozijnen en aluminium penanten.

Wij hebben mogen meewerken aan de renovatie van dit bijzondere gebouw. De nieuwe Aluminium gevelelementen zijn vervaardigd uit Aluminium Composiet van het merk Alucobond. Alles in een zeer fraaie champagne kleur. Daarnaast hebben wij ook de staalplaatbetonvloeren op de verdiepingen mogen verzorgen.

Wij kijken met trots terug op de realisatie van dit bijzondere project.

Projectinformatie

Geveke Bouw B.V.
Team 4 Architecten
1 jaar
1730 m1 Alucobond elementen, 200m2 vlakke Alucobond elementen, 3945 m1 Aluminium zetwerk, 300m2 Staalplaatbetonvloeren
Najaar 2021
Alucobond, Aluminium 2mm, Comflor 75 staalplaatbetonvloeren,

Meer informatie of een afspraak?